Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Neglesvamp

Neglesvamp

Neglesvamp (Tinea Unguium/Onykomykose) ses særligt hos personer der bruger tæt lukket fodtøj, hos folk med fugtige fødder, eller hos personer der får medicin eller har en sygdom, som påvirker immunforsvaret. Neglesvamp er en infektion og i de fleste tilfælde forårsaget af en dermatofyt (trichophyton), det er en hyppigt forekommende tilstand, som sjældent giver alvorlige symptomer.

✓ Det er først og fremmest neglepladen som angribes.

✓ Infektionen starter ofte yderst eller på siden af neglen og breder sig ind over neglen.

✓ Svampen nedbryder bestanddelene i neglen, og neglen misfarves gul.

✓ Negleoverfladen er først glat og jævn, efterhånden bliver neglens forreste del fortykket under neglen og løsnes fra neglesengen.

✓ Efterhånden kan hele neglen destrueres og blive ødelagt.

✓ Neglesvamp er meget lidt smitsom.

Tåneglene har langt hyppigere svampeinfektioner end fingerneglene. Ubehandlet over lang tid kommer der gerne spredning til flere negle. I nogle tilfælde er der samtidig svampeinfektion i huden mellem tæerne, omkring neglene eller i fodsålerne.

Disponerende faktorer

✓ Diabetes

✓ Overvægt

✓ Antibiotika

Der findes mange årsager til, at negle kan forandre sig skifte farve og udseende, det er dog kun i ca. 50 % af tånegleforandringer, som skyldes en svampeinfektion. Har du mistanke om neglesvamp, kan jeg hjælpe dig med at vurdere den videre udredning og behandling.

Behandling

En konservativ behandling, hvor al inficeret syg negl eller så meget det er muligt, fjernes.

Derudover oprenses neglen og dens omgivelser. (behandlingen gør ikke ondt). Da svamp trives godt, hvor der er fugtigt, varmt og mørkt, ønskes det modsatte for en succesfuld behandling. Vejledning omkring pleje af egne fødder og sko indgår derfor, som en vigtig del af behandlingen for, at opnå succes. Den konservative behandling er den vigtigste del af behandlingen, uanset om man vælger en samtidig anden medicinsk behandling eller laser behandling. Behandling af svamp er påvirket af mange indbyrdes faktorer, og kan derfor være svært, at komme af med, trods behandling.

Laser behandling

Du kan nu vælge, at blive behandlet med den nyeste teknologi LPT – Laser Photo Therapi. Du kan læse om terapien under laserbehandling.

Typisk Behandlingsforløb :

Fire behandlinger pr. negl den første måned. Efter 3 måneder er der kontrol og evt. opfølgende behandlinger ved behov. Denne behandling er bivirkningsfri.

Priseksempel ved behandling af én negl: 4 x 225 kr. = 900 kr. Kontrol efter 3 måneder koster 225 kr., hvis der ikke skal ske anden behandling.

Priseksempel ved behandling af én negl ifl. med anden behandling : 4 x 150 kr. = 600 kr.

Kontrol efter 3 måneder koster 225 kr., hvis der ikke skal ske anden behandling. Du har også mulighed for at få behandlet neglen med et middel, som ændrer neglens mikromiljø, således neglesvamp ikke kan trives. Produktet kan købes på klinikken eller på apoteket.

Den vigtigste del af behandlingen er at fjerne årsagen til svampeangrebet. I forbindelse med behandlingen vil du modtage vejledning, så du fremover er bedre rustet til at undgå problemer med fugtige fødder og svamp. Der findes rigtigt mange produkter, som kan hjælpe.

Fordelen ved at søge hjælp her på klinikken er, at jeg tager udgangspunkt i din situation. Et massivt angreb af flere negle skal typisk behandles med tabletter. Man kan ikke med det blotte øje se, hvilken type svamp neglen er angrebet af. Lægen stiller diagnosen neglesvamp (Tinea Unguium) ved at tage en prøve fra neglen, der sendes til et laboratorium, som undersøger, om der er svamp, og hvilken type svamp, der er tale om. Lægen tager ud fra prøvesvaret stilling til den videre behandling.

Du skal være opmærksom på, at der kan være alvorlige bivirkninger ved tabletbehandlingen af neglesvamp – spørg derfor din læge til råds og læs omhyggeligt indlægssedlen. Overvej altid om risiko for bivirkninger står mål med behandlingen af "et kosmetisk" problem. Ca. 25 % har ingen effekt af behandlingen med tabletter (kilde: sundhed.dk).

Neglesvamp er svær og tidskrævende at behandle. Det er derfor vigtigt, at du ved mistanke får det undersøgt og opstarter behandling hurtigst muligt. Der findes i dag ikke en 100 % garanti af nogen behandlingsform. For at tilstræbe et så optimalt forløb som muligt, er det vigtigt, at overholde den aftalte behandling, og følge de givne råd.

Behandlinger

Behandlinger

Om klinikken

Om klinikken

Priser

Priser

sb-icon-fb
sb-icon-mail

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).