Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Artikel skrevet til Sund Livstilsmesse (2016)

Tilbage til Events

Indlæg Indlæg et godt fundament

Jeg er professionel fodterapeut og har arbejdet med folks fødder i 30 år. I hele min karriere har mit mål altid været, at kunne hjælpe folk til, at få det bedre. Fødderne er jo det fundament der gør det muligt for os, at opfylde de mange gøremål og interesser vi har i livet. Alle der har prøvet at have ondt i sin fødder eller sit bevægeapparat ved, hvor alt overskyggende og begrænsende det kan være.

Fejlstillinger og skader i vores fødder er derfor vigtige, at udgår. at udgår. Det undgås bedst ved, at understøtte vores fødder med indlæg, så fundamentet kan stå mål med de belastninger livet har.

Foden er opbygget på den måde, at den kombinere styrke med elasticitet. Foden er en kompleks enhed, bestående af 26 knogler, der sammenholdes af kraftige ledbånd. Sammen med fodens muskler og sener danner knoglerne en fjedrende hvælving, der er i stand til, at overføre kroppens vægt til underlaget og afvikle bevægelse.

Ved at kroppens bindevæv samtidig binder musklerne ind til skelettet, kommer kroppens led og muskler til, at være en samlet enhed, der kan bevæge hele din krop. Dette har en hel unik betydning for, hvad der sker når vi bevæger os og hvorfor vi nogle gang få problemer med vores bevægeapparat.

Det der sker i fødderne vil derfor også have en effekt opefter på kroppens led og muskler, så hvis man falder sammen i fødderne, og man ingenting gør, kan og vil man over tid opleve, at få skader eller forandringer i sine fødder, ankler, knæ, hofter, ryg, skuldre, muskler, sener ect. og nogen gange over flere led samtidigt.

I gennemsnit går mænd ca. 7192 skridt om dagen og kvinder ca. 5210 på verdensplan, det bliver på et år til 305 km – eller hvad der svarer til 7 maratonløb. På et helt liv kan det blive til 18.440 km eller knap halvvejs rundt om jorden. Hvis man har små skævheder i sin krop og fødder vil en så betydelig daglig belastning give små micro traumer for hvert skridt man tager, og det er den vedvarende belastning der over tid giver de fleste af os problemer med vores bevægeapparat, og det vil vi gerne hjælpe med, at forebygge.

I min tid som fodterapeut har der kun eksisteret meget få biomekaniske teorier i, hvordan fodens bevægelse og gangafvikling kunne hjælpes og støttes vha indlæg. Alle teorier, har været med en biomekanisk tilgang til, at fodens bevægelse kunne rettes fra en enkelt akses bevægelse gennem hælbenet og rullebenet, og når man tænker på foden mange led, og hvordan hver enkel led bevæger sig rundt om en akse, har behovet for en mere kompleks helhedstænkning været savnet længe – en teori der kunne rette hele foden og dermed også støtte hele holdningen.

Den teori og de indlæg er kommet til Danmark nu.

I foråret var jeg på verdenskongres i Canada, hvor jeg havde den store ære, at møde Dr. Edward Glaser -grundlæggeren af SoleSupport. Jeg inviterede ham til, at komme til Danmark så vi her i landet kunne få glæde af hans fantastiske indsigt og indlæg. Han sagde heldigvis ja, fordi han gerne ville se H.C. Andersens land. I August måned gav han 3 foredrag med workshops til de danske fodterapeuter.

SoleSupport er det 3. største indlægsfirma i USA, de er hovedleverandører af indlæg til de Amerikanske soldater samt sportsudøverne til de olympiske deltagere i Rio. Dr. Glasers teori hedder MASS Posture – som står for Maksimal, Arch, Supination og Support.

Hans biomekaniske teori tager sit udgangspunkt i Newtons love, hvorfra han har udviklet en simpel teori der løfter og støtter hele kropsholdningen samt alle fodens akser. Indlægget er kalibreret efter den enkeltes vægt og belastnings formål (sport, alm. Gang ect).

Indlæggets kalibrering virker, som en fjeder der kan modstå en lige og modsat rettet vifte af kræfter til, hvad kroppen presser igennem det. Indlægget er formet som foden, som holdes i sin højeste stilling med det bløde væv (hud og muskler) let komprimerede, hvilket betyder, at anvende en mere jævn fordelt nul effekt kraft til, at fremme foden ind i sin mest funktionelle arbejdsstilling til fremdrift.

Vist på billede nedenunder

Sundhed-1
Sundhed-2
I min Klinik på Østerbro har vi været i gang med, at lave SoleSupport indlæg i snart et halvt år. Vi rigtige gode erfaringer med dem allerede, jeg kan kun anbefale dem.

Indlæggene er egnet til alle former for sport, folk med sukkersyge, gigt, hælspore, knyster, hammertæer, platfødder, hulfødder osv. De designes præcis til det de skal bruges til.

Indlæggene laves også til højhælet sko.

SoleSupport har som det eneste firma formået, efter min erfaring, at have held med, at lave indlæg der kan være i skoene uden de store problemer – ja selv i de højhælede slags. – og med maksimal support og uden kompromiser. Disse unikke indlæg retter dig som de skal.

Her på messen har vi et fantastisk tilbud til dig, du kan få taget et aftryk til dit næste/første par indlæg helt gratis – vi laver det på standen, dermed får du 30 % i rabat samlet set på et købt indlæg med fod undersøgelse.

Kom og besøg os på vores stand her på messen, vi står til rådighed for dig og de spørgsmål du ønsker svar på.

Vil glæder os til at se dig

Klinik for fodterapi v. Kiia Rasmussen
Strandboulevarden 74 – 2100 Kbh Ø
Tlf: 35268505

Sko-1
Sko-2

Tilbage til Events

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).