Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Indlæg

Indlæg Indlæg et godt fundament

Fremstilling af indlæg er et af klinikkens specialer. Vi har eget værksted, hvor vi selv fremstiller individuelt tilpasset indlæg. Der udover laver vi individuelt tilpasset ortpædiske indlæg fra Righsstride samt fra Sole Support. Vi bruger alle de nyeste undersøgelses teknikker der er på marked.

Ved undersøgelse til indlæg

tages der udgangspunkt i din sygehistorie og din beskrivelse af dine gener.

Dit fodtøj:

Skoene har en afgørende betydning for foden bevægelse og for, hvilken type indlæg du skal have for, at opnå en maximal effekt af indlægget. Derfor undersøges og vurderes dit fodtøj. En optimal sko følger din fods naturlige form, og er ca. 8-10 mm længere end fodens længste tå i belastet tilstand.

Manuel test:

Hvor din fod og hud undersøges, samt fodens led bevægelighed testes. Fejlstillinger og trykbelastninger observeres her, for senere at kunne danne fundamentet for helhedsvurdering af dit behov – sammenholdt med en ganganalyse. Ved Sole Support indlæg lavet et form aftryk af dine fødder i korrigeret tilstand, hvorefter det 3D scann

Dynamisk test:

Din fod undersøges her, mens du er I bevægelse med avanceret scanningsudstyr.

Tilskud:

Egen læge, kan I særlige tilfælde, henvise dig til indlægsbehandling jf. Serviceloven §112.

Er du medlem af sygeforsikringen Danmark I gruppe 1,2 og 5 ydes der tilskud til indlæg fremstillet efter funktionelt aftryk.

Er du lægehenvist grundet diabetes, leddegigt eller arvæv ydes der ca. 50% i tilskud til  indlæg via sygesikringsoverenskomsten, uden begrænsninger .

Prisen på dine indlæg er inkl. Kontrol og vejledning. Forundersøgelsen til indlæg betales for sig selv, og tager ca. 30 min.

Fødder, smerter og indlæg

Med alle de forskellige produkter der reklamerer for at kunne lindre fodens smerter og deformiteter, kan det være forvirrende og vanskeligt at vælge den rigtige løsning Sandheden er, at der er temmelig mange mennesker, der plages af problemer i fødderne og er på desperat udkig efter en løsning – og er villige til at prøve hvad som helst for at lindre smerterne. Det er desværre også sandt, at langt de fleste produkter i dag, som sælges lovende løsninger, er ubrugelige, især i forbindelse med at fjerne problemet på lang sigt. Så hvordan kan du finde, hvad der er rigtigt og effektivt for dig?

Det største fod problem: Over-pronation (flade fødder)

Hvis du er ligesom de fleste andre mennesker med en vis grad af svangbuetab, enten fra fødslen eller over tid, er der nogle kritiske fakta, du har brug for at vide, før du kan træffe en rigtig beslutning. Alle almindelige fodproblemer, såsom knyster, plantar fasciitis (hælspore), metatarsalgia (forfodssmerter),

hård hud og ligtorne ect. skyldes som regel manglende eller utilstrækkelig svangbue i foden, når vi står, går og løber (vægtbærende aktiviteter). Der er en række grunde til, at de fleste af os har en vis grad af flade fødder, men for det meste kommer det ned til kropsvægten, tyngdekraft og beton (underlaget). De to første er konstante påvirkninger, der flader fodbuen ud og ned mod de hårde overflader, vi lever på. Ledbåndene, der understøtter knoglerne i foden, får så meget stræk, at fodbuerne synker.

Indlæg – hvorfor så Sole Support indlæg

Typiske individuelle tilpasset indlæg er lavet baseret på nogle udokumenterede antagelser om, hvordan man styrer foden, der synes at trodse den virkelige verdens teknik og fysikkens love. Disse følges blindt, blot fordi de er "industriel standard", ikke fordi det er bevist, at de virker effektivt. Faktisk er de fleste medicinske undersøgelser målt på effektiviteten af ​ individuelle tilpassede indlæg og sammenlignet med præfabrikerede hyldevareindlæg eller andre behandlinger. Undersøgelserne har vist, at de individuelle tilpasset indlæg enten ikke er bedre eller i nogle tilfælde værre!

I standard tilpassede indlæg bruges kiler under hælen og forfoden for at forsøge at rette fodens funktion. Normalt er korrigeringen af fodbuerne i disse indlæg minimale, dels fordi producenterne frygter, at de afstøbninger, de modtager fra de professionelle terapeuter, er upålidelige, og dels fordi jo fladere indlægget er, des mindre chance er der for, at brugeren vil føle sig ubehageligt til mode. Da indlæggene undgår fuld og dynamisk svangstøtte, er de ikke effektive i forebyggelsen af svangbuens sammenbrud. Indlæggene ender blot med at være dyre. Hvis du har flade fødder, så prøv at stå på en lille kile, og se om det holder din svangbue oppe!

Sole Support indlæg – En ny teknologi

Det virkelige spørgsmål er så, hvordan holdes fodens buer bedst op, så de rettes/holdes oppe, mens vore fødder arbejder og påvirkes af vores kropsvægt, tyngdekraft og beton (underlaget)?

Sole Support indlæg er blevet designet, som en ingeniør ville designe den bedste måde, at bygge en bro, hvor alle involverede reelle kræfter tages i betragtning, og hvordan man bedst kan håndtere dem.

Dr. Edward Glaser, der har designet Sole Support, opdagede 3 kritiske ting, som et indlæg skal opfylde for at være effektivt. For det første skal indlægget etablere foden i den korrekte korrigerede position i en så høj svangbue, som foden kan være i, med hælen og forfoden stadig fladt på gulvet. For det andet skal indlæggets struktur, have fuld kontakt med hele foden i denne position, især med den korrigerede svangbues position for at få den mekaniske kraft og effektivitet til at styre foden. For det tredje skal indlæggets struktur være stift nok til at opretholde denne korrigerede position med personvægt og tyngdekraft og samtidig være fleksibelt nok til at" give "den rigtige mængde af støtte”. For at opnå disse tre hovedformål, udviklede han en helt ny støbeteknik ti, at få den rigtige individuelle fodafstøbning i 3D, fandt nye materialer, der tilbyder den rigtige blanding af stivhed og fleksibilitet tilpasset hver enkelt fod og opfandt en maskine, der kunne kalibrere hvert indlæg individuelt ift. aktivitetsniveau og vægt.

Andre problemer: Over-supination (hulfod, stive fødder)

En lille procentdel af mennesker har det modsatte problem: Deres svangbuer er for høje og stive på grund af medfødt stivhed i deres knoglestruktur. Deres fødder er meget dårlige støddæmpere, og al kraft fra kropsvægt og tyngdekraft bliver koncentreret på et par enkelte punkter i og under deres fødder. Dr. Glaser opdagede, at hans fuld-svangkontakt- indlæg også var ganske effektive til denne fodtype, fordi indlægget fordeler fodens tryk jævnt over hele fodsålen under bevægelse. For første gang kan mennesker med dette mere usædvanlige fodproblem nu få en individuelt tilpasset løsning.

Sole Support adskiller sig derfor væsentlig fra andre typer indlæg ved:

  • Tilpasset perfekt til din svangbue for støtte.
  • Individuelt kalibreret til din vægt og aktivitetsniveau (Sole Support eksklusivt!)
  • Udviklet til rent faktisk at ændre fodens svang & funktion – ikke bare give dæmpning og støtte hele kropsholdningen.
  • Støtter foden i den ideelle position til vægtbærende aktiviteter
  • Topkvalitet af materialer.

De tolv mest almindelige fodproblemer

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).