Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Sportspræstation

Kan et fodindlæg hjælpe på min præstation?

For at forstå hvordan et indlæg kan hjælpe dine sportslige præstationer, er en grundlæggende forståelse af fodens funktion nødvendig. Dine fødder er din grænseflade med jorden og består af et komplekst system af knogler og led, der er en stor bidragyder til kroppens stødabsorbering og fremdrift. Denne stødabsorbering spiller en vigtig rolle, når din fod rammer jorden, starter fremdriftsfasen og mens du presser foden i jorden, bruges din fod som en stiv løftestang til at drive dig fremad. Det er to meget forskellige funktioner med forskellige biomekaniske krav. Under stødabsorberingsfasen skal din fod være relativt bøjelig og mobil. Under fremdrifts fasen skal din fod genvinde sin strukturelle form eller stivhed til mekanisk effektivitet. Dette er et fint designet system, men selv små tilfælde af ineffektivitet i systemet kan give negativ virkning på dine præstationer, herunder skader og dårlig fremdrift. Omvendt kan selv små forbedringer i dette system, have en positiv effekt på at mestre præstationer som hastighed, kraft og balance.

Hvad din fod har behov for

Et fodindlæg skal give foden hjælp ved at virke som en stiv løftestang for fremdrift samtidig med, at det tillader støddæmpning og terræntilpasning. Dette behov er stort hos atleter, hvad enten det er på en cykel, i løbesko, eller i skistøvler, så arbejder din fod altid på stødabsorbering og fremdrift. For at hjælpe disse funktioner skal et fodindlæg være korrekt kalibreret til din vægt, fodens fleksibilitet og dit aktivitetsniveau. Forskellige atleter og sportsgrene kræver forskellige indlægsstørrelser og egenskaber, men alle kræver de den samme biomekaniske kontrol og funktion. I øjeblikket er Sole Support indlægget det eneste på markedet, der opfylder disse behov. De er baseret på en helt ny viden og unik måde at opnå korrektion og indlægsdesign.

Foden har brug for en korrekt formet svanghøjde for at opnå den bedste mekanisk effekt ved afsættet.

Jeg er ikke skadet, har jeg brug for et indlæg?

Dette afhænger af hvordan du gerne vil planlægge din træning. Vil du kun bekymre dig om skader efter de sker, eller når de medfører en reduktion i træning? Eller vil du gerne have en mere proaktiv tankegang, når det kommer til dit helbred og præstation? Foruden alle de overbelastningsskader, vi er bekendt med, såsom skinnebenssmerter, Achillessenebetændelse, plantar fasciitis (hælspore), IT band syndrom og patellar sporing dysfunktion, kan ineffektivitet i fodens funktion forårsage sub-kliniske problemer (hvilket betyder, at de ikke har vist sig som symptom endnu). Det giver mere mening, at rette disse problemer, før de har en chance for at forårsage vævsnedbrydning og skader. Der er to måder at se på sportspræstationer og skader:

  • 1. Du kan reagere på overbelastningsskader med is, anti-inflammatoriske medicin, skinner, hvile operationer
  • 2. Du kan forebygge disse skader ved at bruge et indlæg, der gør din fod mere effektiv.

Hvordan er Sole Support indlægget anderledes?

De fleste individuelle tilpassede indlæg er lavet baseret på forældede teorier, der ikke signifikant ændrer på fodens funktion og ikke tager de krav i betragtning, den moderne atlet lever op til. Desværre, selv ud fra de bedste intentioner, ender disse indlæg som regel som dyre bløde puder eller hårde skinner, der hhv. enten er ineffektive eller for ubehagelige at bruge til hård træning. Hvad enten du er en konkurrence eller fritidsatlet, er din fod unik og har brug for en specifik kalibrering for at opnå den rette blanding af flex og rigiditet. Dette er den virkelige individuelle tilpassende faktor, der er fraværende i typiske individuelle tilpassede indlæg. Med et Sole Support indlæg kan vi tilbyde en konkurrencefordel for atleter, der er afhængige af stærke fødder. Der er brugt mange år på at udvikle og nytænke individuelle tilpassede indlæg, der rent faktisk leverer det, de lover. Sole Support er det eneste indlægsselskab, der laver forskning på større universiteter for at kunne bevise påstandene om øget præstation, og de er glade for at have et øget antal af professionelle atleter, der bruger Sole Support indlæg til at opnå konkurrencemæssige fordele.

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).