Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Fødder og knæsmerter

Hvad er årsagen til det?

Knæsmerter er en meget almindelig plage og har mange forskellige årsager. Nogle af de mere almindelige diagnoser man får er: gigt, ledbåndsskade eller fibersprængninger, brusk og menisken skader, springerknæ, patellofemoral (knæskal, lårben) smertesyndrom og bursitis (slimsæks betændelse).

Alle disse betegnelser medfører smerter i det ene eller begge dine knæ. Nogle er et resultat af direkte traume eller sår, og nogle kan være resultatet af mangeårig slidtage. Nogle medfører smerte, der forværres af sidde på hug eller knæ eller sidde med bøjede knæ og rejse sig op efter en lang periode i samme stilling.

Er min knæsmerter relateret til mine fødder?

I mange tilfælde, ja. Dine fødder er fundamentet for hvert skridt, du tager. Problemer med funktionen af dine fødder kan få konsekvenser, der følger hele vejen opefter i dine led og påvirker kropsholdningen, herunder dine knæ, ryg og hofter.

Overdreven pronation (eller udfladning af fodens buer) er det biomekaniske problem, der oftest nævnes som værende forbundet med underkroppens skader.

Prøv dette eksperiment for at illustrere min pointe:

Stå med dine sko og fødder fladt på jorden. Bemærk placeringen af dine knæskaller. Flyt nu din vægt, så du står på ydersiden af dine fødder. Hvad skete der med dit knæ? Stå med flade fødderne igen og opdag, at dine knæskaller flytter sig tilbage til indersiden.

Når dine svangbuer hæver og sænker sig (en normal del af en gangafvikling) vil knoglerne i dine læg og lår roterer indad og udad. Når der er et problem med dine fødder, kan denne rotation af dine ben og i knoglerne bliver for stor, hvilket fører til øget stress på knæet og kan give problemer som de ovenfor nævnte. Du har måske bemærket, at dine knæsmerter er værre i forskellige sko, eller at gør dit knæ ondt, når du går i bare fødder. Dette kan være en indikation af, at dine fødder bidrager til dine knæsmerter.

Hvordan skal det behandles?

Behandling for smerter i knæet er lige så varierede som antallet af årsager. Det er meget vigtigt, at du forstår årsagerne til dine symptomer, før du modtager behandling for dit knæsmerter. Her er nogle af de mere almindelige behandlinger:

Anti-inflammatoriske midler: Disse kan omfatte is og oral anti-inflammatoriske medicin. Disse kan give nogle midlertidige lindringer fra smerter af inflammation, men de er normalt ikke nyttige i forhold til den underliggende årsag til din tilstand. Hvile af dine knæ kan også være nyttig for at reducere inflammation.

Øvelser og stræk: Mange af musklerne i låret og læggen interagerer med knæleddet. Ved at holde muskler og sener smidige og bevægelige kan du mindske spændinger omkring knæet. Øget styrke af ​​muskler, der er blevet svage, kan undertiden spille en rolle i, at hele og komme tilbage i form. Uanset hvilken type behandling du modtager, kan gode udstræk og styrkelse rundt om knæet hjælpe dig til at få bedre resultater.

Injektioner: Afhængig af årsagen til dine smerter kan dette indgreb overvejes. Kortison er en meget kraftfuld medicin, som anvendes til at mindske betændelse i knæleddet. Tal med din læge om de risici og fordele, der er ved denne behandling.

Kirurgi: I tilfælde af alvorlig skade eller i de tilfælde, hvor du ikke reagerer på konservativ behandling, kan lægen anbefale operation. Kirurgi kan ofte reparere iturevne eller beskadigede væv. Som med andre behandlinger bør grunden til, at vævet blev beskadiget, tages i betragtning. Hvis du overvejer kirurgi, skal du tale med din læge om fordele og risici.

Individuelt tilpasset indlæg: Det rigtige individuelle tilpassede indlæg kan løse den grundlæggende årsag til dine knæs dysfunktion. Unormale ledstillinger kan ændres, så påvirkede væv kan helbredes, og normal ledfunktion kan genoprettes. Et indlæg vil give dig både en primær behandling og forebyggende pleje ved, at genskabe normal funktion til knæet samt en minimering af skadelige trækkende kræfter, der forårsager knæskade.

Sole Support indlæg (i modsætning til typiske individuelle indlæg) er designet til at understøtte og korrigere svangbuen af din fod helt og kan med sin unikke måde at etablere din optimale fodstilling. Dette kan være på sigt være forskellen mellem succes og fiasko i behandlingen af dine knæsmerter.

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).