Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Indlæg til børn og unge under 18 år

Fordele ved indlægsterapi for børn

Fra et medicinsk synspunkt kan børn ikke blive behandlet som mindre versioner af deres forældre, og det kan deres fødder heller ikke. Fodindlæg til børn udgør en unik mulighed for at kontrollere væksten og udviklingen af foden. Du er måske bekendt med fodindlæg, fordi du selv har en diagnose eller har haft problemer, der er relateret til dine fødder. Mange almindelige fodproblemer menes at have en genetisk disponering, og dit barns fødder spiller en afgørende rolle for udviklingen. Dette er især vigtigt, når man tænker på det voksende antal af børn, der øger deres aktivitetsniveau ved i en ung alder at deltage i organiseret idræt. Muligheden for at opnå gode resultater, inden dit barn er færdigudviklet og dermed forebygge fremtidige problemer, er vigtige grunde til at overveje, at få evalueret for behovet for indlægsterapi til dit barn.

Almindelige problemer hjulpet af indlægsterapi.

Forskning har vist, at tidlig brug af indlæg til børn kan give fordelagtige resultater, hvilket kan ses klinisk på røntgenbilleder. Problemer med føddernes udvikling og biomekanik kan på sigt føre til problemer højere oppe i ankler, knæ og hofter.

Nogle af de generelle bevægelsesmæssige fodproblemer, der kan hjælpes med indlæg i tidlig alder, kan være platfødder (den over-pronerede fod), rotationsdeformiteter i underbenene, børneknyster samt andre biomekaniske problemer i foden.

Hvad vil dit barn føle?

Efter al sandsynlighed vil dit barn let kunne tilpasse sig sit nye indlæg. Man ved, at ledbånd og knoglestrukturer hos et barn har en unik evne til at tilpasse sig både nye og korrigerede positioner. Et Sole Support indlæg er specielt individuelt tilpasset, og det adskiller sig fra andre tilpassede indlæg ved, at de er kalibreret til netop dit barns fod. Det er teknisk designet og tilpasset til dit barns fodtype og vægt, så det giver den helt rigtige fleksibilitet. Toleranceproblemer hos børn er ekstremt sjældne.

Almindelige forældrebekymringer

Sp – Mit barn vokser, hvor ofte er det nødvendigt at forny indlæggene?

Sv – Mens dit barn vokser meget, skal indlæggene fornyes ved hver 2. skostørrelse eller efter 1 til 2 år.

Vælges et Sole Support indlæg, tages der hensyn til den økonomiske udskrivning, der er forbundet med dit barns sundhed, ved at have en udvækst politik for køb af nye indlæg. Dette gør det muligt at forny indlæg med nye til en overkommelig pris, så indlæggene følger dit barns vækst og udvikling. I takt med at din barns fødder vokser, vil det ofte være nødvendigt med ændringer i indlæggets opbygning.

Sp – Vil mit barn blive afhængig af indlæg og være nødt til at bruge dem resten af livet?

Sv – Dit barns fødder vil have sin egen kliniske diagnose, og have behov for sine egne tilpassede indlæg.

Nogle fodproblemer kan forebygges uden det kræver et livslangt behov, nogle udviklingsmæssige problemer kan kræve et behov på længere sigt, og nogle børn vil simpelthen have gavn af indlæg hele deres liv. Hvis du skulle sammenligne med brugen af briller til dit barn ville fremtidig afhængighed næppe være en grund til at fravælge briller for at korrigere og forbedre dit barns syn.

Sammen med et indlæg vil dit barn også kunne hjælpes med træningsøvelser for foden, og dermed opbygge en stærk og sund muskelfunktion.

Sp – Hvis mit barn ikke klager over at have smerter, hvorfor så behandle det?

Sv Det er formentlig et af de sværeste spørgsmål, som alle forældre må svare på, når det kommer til deres barns sundhed. At forebygge udgør også en af de største mangler i vores sundhedssystem, og illustrerer en opfattelse, af “Hvis det ikke er helt i stykker, hvorfor så lave det? “. Eller alternativt, “uanset hvad problemet er, vil barnet vokse sig fra det”. Det er en individuel beslutning som alle forældre bør forholde sig til i samråd med en professionel rådgiver. Overvejelser bør omfatte de forebyggende gevinster, der er ved at indlede et terapi forløb, og afvejes mod enhver potentiel bivirkning og ulempe.

Sole Supports udvækst politik for nye indlæg

Mens dit barn vokser, og føddernes biomekaniske behov forandres, vil der opstå behov for, at få indlæggene tilpasset. I forståelsen af, at også økonomi er en del af beslutningen for dit barns sundhedspleje, tilbyder vi en mulighed for, at købe indlæg til væsentligt reducerede priser mens barnet vokser, og som kan fornyes til barnet er fyldt 18 år. Dette giver en fantastisk mulighed for (uden at belaste din økonomi væsentligt) at sikre de rigtige indlæg, mens dit barn vokser.

Kontakt os gerne for at få flere detaljer.

Referencer
1) Bleck, EE; Berzins UJ, Conservation Management
af Pes Valgus med plantarflexed
talus fleksibel. Clin. Orthop. Relat. Res. 1977;
(122): 85-94.

2) Bordelon, RL, Korrektion af hypermobile
platfødder i Børn efter Støbte indlæg. Fod
og ankel. 1980; 1 (3): 143-150.

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).