Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Fødder og Lændesmerte

Hvad er årsagen til det?

Rygsmerter er den primære årsag til invaliditet hos danskere under 45 år. Undersøgelser viser, at 80 % af voksne i Danmark vil opleve lændesmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv. Årsagerne til rygsmerter er lige så varierede som de typer af symptomer, du kan opleve. Symptomerne kan være et resultat af dårlig muskelstyrke, muskelspændinger eller spasmer, ledbåndsskader, slidgigt, nerve eller diskusproblemer.

lændesmerter kan være et resultat af en akut skade, men mange gange udvikles rygproblemer over lang tid. Faktorer som alder, stilling, dårlige arbejdsstillinger og samlede sundhedstilstandspiller alle en rolle. Kroppen har brug for en sund støttestruktur til, at bære din vægt og udføre normale aktiviteter. Når denne støttestruktur svækkes, skal kroppen arbejde hårdere for at kunne holde fødder, knæ, hofte og lænd, så de fungerer korrekt. Over tid kan dette føre til rygproblemer.

Er mine rygsmerter relateret til mine fødder?

I mange tilfælde, ja. Dine fødder er fundamentet for hvert skridt du tager. De spiller en central rolle i, at absorbere det stød, som du påvirker din krop med hver dag. Problemer med funktionen af dine fødder kan få konsekvenser, der følger med hele vejen op, inklusive din knæ, hofte og ryg.

Når fodens buer hæver og sænker sig (som det sker ved normal gang), vil knoglerne i benet og i låret rotere indad og udad. Når der er et problem med dine fødder (såsom pronation eller udfladning af fodens buer), kan denne rotation af knoglerne i dine ben blive for stor – hvilket fører til øget stress på knæet, bækkenet og lænden. Du har måske bemærket, at dine lændesmerter bliver værre i forskellige sko, eller når du går på bare fødder, Dette kan være en indikation af, at dine fødder bidrager til dine rygsmerter.

Hvordan skal det behandles?

Behandling af lændesmerter er lige så varieret, som antallet af årsager. Det er meget vigtigt, at du forstår årsagen til dine symptomer, før du får behandling af dine rygsmerter. Her er nogle af de mere almindelige behandlinger:

Anti-inflammatoriske midler: disse kan omfatte is og orale anti-inflammatoriske medicin. Disse kan give nogle midlertidige lindringer fra smerter af inflammationen, men er normalt ikke nyttige for den grundlæggende årsag til din tilstand. I begrænsede mængder kan hvile medvirke til at reducere betændelsen. Varme kan bruges og have en vis virkning, når dine symptomer primært er et resultat af muskelstivhed.

Konservative behandlinger: Alt tyder på, at rygsmerter ofte bedst behandles efter konservative metoder i første omgang. Disse behandlinger kan omfatte kiropraktik, fysioterapi og akupunktur. Kilden til rygsmerter er ofte muskler og led i ryggen, som kan reagere på disse interventioner. Uanset hvilken type behandling du modtager, kan god styrketræning og udstrækningsprogram hjælpe dig med, at få bedre resultater.

Injektioner: Afhængig af årsagen til dine smerter, kan dette indgreb overvejes. Der er mange forskellige typer af injektioner. Alle behandlinger, herunder facetledsinjektioner, injektioner i triggerpunkter og epidural injektioner i området af smerten, er designet til hurtigt at reducere inflammation og mindske smerter. Tale med din læge om de risici og fordele, der er ved denne behandling.

Kirurgi:I tilfælde af alvorlig skade, vedholdende smerte ned i benet eller i tilfælde der ikke reagerer på konservative foranstaltninger, kan lægen anbefale operation. Kirurgi er ofte designet til, at tage presset af beskadigede væv og sikre ustabile områder. Som ved andre behandlinger skal grunden til at vævene blev beskadiget klarlægges. Hvis du overvejer kirurgi, skal du tale med din læge om fordele og risici.

Fodindlæg: For rygsmerter, der er forårsaget af dårlig biomekanik i fødderne, er gode stabiliserende indlæg et behandlingsvalg. Ved at korrigere defekt eller overdreven bevægelse i dine fødder vil kropsholdningen og tilpasning af underkroppens bevægelser kunne normaliseres. Dette kan i høj grad afhjælpe unødig stress til områder af nederste del af ryggen. Det er en simpel og dybdegående terapi, let udførlig ved blot at stå og gå ordentligt, og kan nemt kombineres med anden behandling.

Sole Support er specialfremstillede indlæg, det er unikt designet til direkte og helt at kunne støtte og genoprette din fods buer. Dette hjælper ikke kun med at korrigere lænderyggens holdning, men genskaber korrekt funktion på lang sigt. Dette giver smerte-frie sunde fødder, hvilket også gavner dine ben. Det kan på sigt være forskellen mellem succes og fiasko i håndtering af dine lændesmerter.

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).