Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Neglesvamp

Neglesvamp

Er din negl forandret og har fået en gullig til brunlig farve, fået en stribe på langs af negleplade der er misfarvet eller har neglens ændret sig i sin konsistens til at være stribet og flosset kan det være et tegn på at du har svamp eller begyndende svamp i din negl.

Det kan være svært selv at konstatere om der er svamp i en negl, og det kræver et trænet øje, da ikke alle misfarvninger og forandringer i neglene skyldes svamp. Har du forandringer i dine negle er det vigtigt du kommer til en behandling hvor vi kan hjælpe dig og vurdere videre tiltag.

Hos din lægen konstateres neglesvamp ved at lægen tager et skrab af neglen som sendes til laboratorie undersøgelse.

Svamp er en infektion og er i de fleste tilfælde uden symptomer udover de kosmetiske. Ubehandlet over lang tid vil svampen dog kunne nedbryde neglens bestanddele og i yderste konsekvens destruere den helt eller delvist så den smuldre væk.

Neglesvamp er meget lidt smitsom, ubehandlet kan det smitte til flere negle og sprede sig til huden.

Svamp i neglene kan opstå af mange forskellige årsager, tryk og traumer, fugtige fødder, tætsluttet fodtøj, medicin og sygdomme hvor immunforsvaret er svækket.

Klassisk behandling

Ved konstatering af svamp i negle, er det vores erfaring at en klassisk behandling er den vigtigste og mest effektfulde del behandlingen sammen med vejledning.

Neglesvamp er svær og tidskrævende at behandle. Der findes i dag ikke en 100 % garanti af nogen behandlingsform. For at tilstræbe et så optimalt forløb som muligt, er det vigtigt at overholde den aftalte behandling, og følge de givne råd.

Ved konservativ behandling oprenses neglen og dens omgivelser, al inficeret syg negl eller så meget det er muligt, fjernes. (behandlingen gør ikke ondt)

Neglen behandles med et middel, som ændre neglens mikromiljø således neglesvamp ikke kan trives. Produktet kan købes på klinikken eller på apoteket.

Vejledning omkring pleje af egne fødder og sko indgår. Hjemme behandles med middel mod neglesvamp.

Laser behandling

Du kan nu vælge, at blive behandlet med den nyeste teknologi LPT – Laser Photo Terapi.

Du kan læse om terapien under laserbehandling.

Typisk behandlingsforløb:
Laser behandling gives på neglen en gang om ugen i de første 3 uger, herefter en gives en behandling hver 14 dag 2 gange.

Effekten af behandlingen vurderes ved hver behandling, om den virker tilfredsstillende, vurderes det at laser behandlingen ikke har den ønskede effekt stoppes behandlingen med det samme.

Da neglen vokser langsomt opfølges behandlingen hver 6. uge efter de første 5 ugers forløb, til neglen har fornyet sig og ser sund ud.

Laser behandlingen kan ikke stå alene og kræver altid at klassisk behandling følges samtidig med.

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).