Har du brug for en tid, så ring på3526 8505

Laserbehandling

LPT – Laser Photo Therapi eller LLLE – Low Level Laser Therapi

Laserlys der bruges til behandling benævnes LPT eller LLLT, og har været kendt i mere end 40 år. Laser stråling er, når det gælder lys, overførsel af energi.

LPT er godkendt som medicinsk behandlingsmetode, og i dag en fuldt ud anerkendt behandlingsform. I EU er laserudstyr til LPT, CE-mærket som medicinsk behandlingsudstyr og generelt godkendt som en medicinsk behandlingsmetode til smerte- og helingsbehandling (CE-0123).

I klinikken tilbyder vi behandlinger med LPT/LLLT til :

  • Svamp i negle
  • Hælsporer – også kaldet fascitis plantaris
  • Betændelses – samt inflammatorisk tilstand i huden ex. Sammen med bøjle
  • Bøjlebehandling og granulationsvæv.
  • Sår – hvor der ønskes hurtig opheling eller hjælp til opheling.
  • Smertelindring

Behandling med Laser er ikke tilskudsberettiget

Laserbehandling

Fordele ved Laserbehandling

Behandlingen er smertefri og en helt ufarlig behandlingsmetode, der kan forebygger kirurgiske indgreb. Der er positive kliniske resultater, med vedvarende effekt og hurtigere behandlingsresultater. Der kan dog ikke stilles garanti for at denne behandling vil hjælpe.

Ingen kendte alvorlige bivirkninger, LPT kan højst give en let rødme på huden, som kan opstå midlertidigt på det behandlede område.

Laserlysets virkning på kroppen

(nedenstående citeret fra Tina Karus bog: Ten Lectures on basic science of laser phototherapi)

1. En antiinflammatorisk virkning (betændelseshæmmende virkning)

Denne virkning skyldes, at laserlyset stimulerer de celler, der kontrollerer betændelsesforløbet. Virkningen ses i form af mindsket hævelse, mindre rødmen og ømhed.

2. En direkte smertehæmmende virkning

Denne virkning opstår ved, at der frigøres endorphiner ved stimulering af nervecellerne, samt at laserlyset via sin indflydelse på inflammation kan mindske afgivelsen af stoffer, der øger smertereceptorernes følsomhed. Arbejdes der med stimulering af nervepunkter, er denne smertehæmmende virkning meget værdifuld.

3. Øget frigivelse af forskellige byggematerialer fra cellerne

I første række er det proteinet collagen fra fibroplasterne, der har betydning. Collagen indgår som bekendt i næsten alt væv, og ikke mindst i det underste hudlag. En øgning af collagendannelsen er afgørende for laserlysets virkning på heling af sår. Desuden er collagenproduktionen ansvarlig for, at der ikke dannes arvæv, når vævsskader behandles med laserlys.

4. Frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne

Denne virkning har stor betydning for behandling af vævsskader, blodansamlinger, ophobninger, blokeringer m.m.

Laserlysets egenskaber giver et øget immunforsvar, bedre cellefunktioner og forbedre dermed kroppens evne til hurtigere at hele ved sygdom og skader!

Kontakt os

BEMÆRK, tidsbestilling og aflysninger foregår udelukkende pr. telefon (3526 8505).